410021 Nagyvárad / Oradea, Piața Regele Ferdinand I., Nr. 6., Bihor, RO
Facebook
Youtube

Hírek


Hírek / 2017.04.09.

HolnapUtán Fesztivál: harmadik nap

A HolnapUtán Fesztivál szombati napján igazi összművészeti jelleget kapott a Szigligeti Színház által szervezett eseménysorozat: a szervezők kiállításmegnyitóra, interaktív előadásra, valamint koncertre vártak minden érdeklődőt.

A fesztivál harmadik napján a Szigligeti Stúdió tereiben zajlottak az események: 17 órától Németh László grafikus színházi plakátkiállítására került sor. Ercsei Zsolt képzőművész, megnyitó beszédében kiemelte: Németh igazi forradalmi alkat, hiszen legelső plakátját fricskának szánta a színház akkori vezetése számára. Az azóta eltelt csaknem tíz évben Németh a Szigligeti Színház arculati felelőse lett, és az intézmény vizuális identitása mellett számos olyan előadásplakát fűződik a nevéhez, amelyek több nemzetközi elismerésben részesültek.

Az eseménysorozat színházi programjai a házigazda Szigligeti Társulat Trónok arca casting című előadásával folytatódtak. Az interaktív színházi előadás közönségét a társulat művészei egy nagy közös játékra invitálták, amelyet Iszlai József zeneszerző és Jock Evelin, valamint Biró Árpád szövegírók dalai tettek még színesebbé.

Az estet a Szigligeti Társulat által szervezett koncert zárta, amelyben a Trónok arca casting szereplői mellett fellépett a Columbo’s wife nevű zenekar, valamint a nagyváradi színészekből verbuválódott Sztárzenekar is, köztük Szabó Eduárd, Kocsis Gyulus, Csatlós Lóránt, Sebestyén Hunor (ének), illetve Veres Lóránt, Dombi Dávid, Kása Tamás, Imre Zoltán, Kiss Csaba, Székely István, valamint Albert-Nagy Örs (hangszerek).

A fesztivál zárónapján a Várad Kulturális Folyóirat 17 órától kezdődő lapbemutatóját követően a Szigligeti Stúdióban kerül sor a Kárpát-medencei színészhallgatók által színre vitt HolnapUtán performanszra. Az estet és a fesztivált a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház Úrhatnám polgár című előadása zárja.