410021 Nagyvárad / Oradea, Piața Regele Ferdinand I., Nr. 6., Bihor, RO
Facebook
Youtube

Hírek


Hírek / 2017.04.08.

HolnapUtán Fesztivál: második nap

A színházművészeti főiskolák vendégszereplésével folytatódott az V. HolnapUtán Fesztivál: április 7-én, pénteken a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem, valamint a budapesti Színház- és Filmművészeti egyetem hallgatói mutatkoztak be a nagyváradi közönségnek.

Őszinte mellbevágó és humoros – így összegezhető a marosvásárhelyi diákok improvizációs előadása, a Kiadjamagát. A Forgács Péter rendezővel közösen készített előadás a lehető legegyenesebben beszélt a fiatalok pályakezdéséről, félelmeiről és örömeiről.

A péntek este zenés előadással és koncerttel folytatódott: 19 órától a budapesti zenés színház szakirányú harmadéves főiskolások mutatták be a George Gershwin és Cole Porter világhírű amerikai zeneszerzők emlékére készített George&Cole című előadást, 22 órától pedig a színészhallgatók zenekara, a Pink Mojos and The Fuckfaces koncertezett a Szigligeti Stúdióban.

Az események sora szombaton 17 órától kiállításmegnyitóval, 18 órától a Szigligeti Társulat Trónok arca casting című előadásával, illetve a Szigligeti Társulat zenekarának koncertjével folytatódik. Április 9-én, vasárnap, a fesztivál zárónapján 17 órától a Várad Kulturális Folyóirat lapbemutatója vezeti fel a HolnapUtán Projekt performanszát, amelyet tizennégy Kárpát-medencei hallgató visz színre a fesztivál négy napja alatt, ezt követően pedig a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház Úrhatnám polgár című előadása zárja a programokat.

Az előadásokra jegyek korlátozott számban még kaphatók a színház jegypénztárában, valamint online, a www.biletmaster.ro oldalon. A kísérőprogramokra a belépés díjtalan.